המסעדה שלנו

מסעדת סגול

בסגול מסעדה ביתית בה תוכלו להתנסות במגוון מאכלים תאילנדיים, לצד החומוס, שניצל, שקשוקה, פסטה, פיצה, סטייק והמאכלים הרגילים מהבית אליהם תתגעגעו אתם או הילדים במהלך הטיול.

אצלנו תמצאו ארוחות מתאימות לצעירים, למשפחות עם ילדים ולאוהבים אוכל ישראלי ותאילנדי. השרות בסגול אישי, משפחתי אוכל טרי כל יום, שרות אדיב במרחב נקי ונעים. מוזמנים לשבת בסגול לארוחה ביתית ו/או קפה ועוגת הבית , עם אינטרנט Wi.Fi חינם, ושיחות טלפון חינם לארץ.

מסעדת סגול מנוהלת ע"י איריס ובן שישמחו להיענות לבקשותיכם.

המטבח התאילנדי

מוכר כאחד הטובים בעולם, הבישול בתאילנד מתאפיין בשילובי טעמים חריף, מתוק, מלוח וחמוץ אשר משולבים בצורה מאוזנת ומדויקת – והתבשיל צריך לגרות את חוש הריח, הראיה והטעם באותה מידה.

הבישול התאילנדי מושפע מהחיים בקרבת הים, ומהאיזור בתאילנד ממנו הוא מגיע. את השפעת הקרבה לים אפשר למצוא בשימוש בפירות ים ואצות כבסיס לתפריט התאילנדי.

השפעות גיאוגרפיות נמצא בדרום תאילנד, שם יורגשו השפעות מלזיות והודיות, ונעשה שימוש בכורכום טרי וקארי עם חלב קוקוס (הקארי התאילנדי חריף יותר מהקארי ההודי, אך החריפות נשארת רק עד הנגיסה הבאה), בתבלינים יבשים, ובהשפעת המוסלמים באזור- מיעוט בתבשילי בשר חזיר.

 מהצפון תורגש השפעה מהמטבח של לאוס, בורמה ומחוז יונאן בסין, אשר מתאפיינים בשימוש במיץ ליים, מטבלי צ'ילי, ירקות טריים מבושלים ושימוש מועט יותר בחלב הקוקוס.

אורז היסמין גדל בתאילנד, במישורים של מרכז המדינה. את האורז מלווים בדרך כלל תבשילי קארי ומנות מוקפצות. בצפון תאילנד נהוג לאכול אורז דביק כחלק מהארוחה היומית.

הנודלס, אשר להם מקום חשוב במטבח התאילנדי, הגיעו מסין יחד עם צורת ההגשה הייחודית של כל המנות יחד, ללא חלוקה למנות ראשונה שניה ואחרונה.

בארוחה תאילנדית יוגשו לשולחן מספר תבשילים ותוספות אשר המרכיב העיקרי מבניהם הוא האורז. הארוחה תכלול מרק, אורז, תבשיל קארי עם דגים וירקות או סלט מתובל היטב, מאכל מטוגן וסלט חם ולכל אלה יתלוו מגוון הרטבים התאילנדים. בסיום יוגשו קינוחים או פירות טריים.

 צורת הגשה זאת מאפשרת ליהנות משילוב של טעמים המשלימים זה את זה. לרוב יוכנו המנות ע"י הקפצה בווק או בטיגון עמוק כחלק מהשפעות המטבח הסיני.

לאוכל מקום חשוב בתרבות התאילנדית וארוחה תאילנדית היא נושא חברתי. בדרך כלל ישתתפו בארוחה מספר סועדים, ומספר המנות יותאם למספרם.

פירות

בתאילנד כיף וטעים לאכול את הפירות האקזוטיים המיוחדים, הטריים והטעימים, שיש למדינה להציע. מלבד קוקוסים לרוב, כדאי לטעום אננס עסיסי מתוק ומלא בטעם, (לא כמו האננסים שיש בארץ), רם – בוטאן הוא פרי שנראה הכי אקזוטי ומיוחד שיש, מזכיר כדורי ג'אנגלינג עם שערות ארוכות בצבעים ורוד, צהוב וירוק. כשמורידים את הקליפה הפרי נראה קצת כמו ליצ'י גדול, המרקם מזכיר ליצ'י, אך הטעם קצת שונה. "פרי הדרקון" ( Dragon Fruit – ) המוכר בישראל בשם "פטאייה", הוא גדול יותר מהפרי רם – בוטאן, צבעו ורוד מבחוץ, עם שערות ורדות, קשיחות. מבפנים הדרגון פרוט לבן עם נקודות שחורות קטנטנות, הוא מתוק ומיוחד – טעמו של ה"פטאייה" לא דומה לאף פרי אחר. הפרי האחרון – "מלך הפירות", הדוריאן גדול יותר מקוקוס, צבעו צהוב ואותו מכסים שפיצים קטנים, הדוריאן הוא מאוד מתוק, משביע, עתיר בקלוריות ומכונה בפי התאילנדים "מלך הפירות", בשל הערך התזונתי הגבוה שיש לו מבחינת ויטמינים, ברזל, קלוריות ועוד…